Succes Oerfestival dankzij krachtenbundeling

By | Nieuws | No Comments

Het Oerfestival trok in de herfstvakantie ruim 10.000 bezoekers in 5 dagen. Het succes is te danken aan de tomeloze inzet van heel veel partijen, ondernemers, vrijwilligers en natuurlijk het weer! Een initiatief waar veel Maashorst Betrokken Ondernemers hun krachten in bundelden, waarbij focus en samenwerking de kernwoorden waren voor een prachtig evenement.

Vele handen maken licht werk.
Het werd een productie waar de vele facetten van het Maashorstaanbod naar voren kwamen en gepresenteerd werden bij en door onze leden. De (mini)festivallocaties waren; De Kriekeput, Vakantiepark Herperduin, Restaurant Herperduin, Pan & Zo, De Mastworp, TeugelResort, de Heische Tip/gemeente Landerd (schoolbosje), Infopunt Keent, De Nistel, Hartje Groen, Maashorst Catering en Beweeg en Leef.

Krachtenbundeling is ingrediënt voor dit succes

Wild van Maashorstwol die bijna elke dag present waren met de schapen van Wim en Joke Jans en zorgden voor een prachtig decor en leuke activiteiten. ‘Theater Dankzij de Dijken’ die speciaal voor het festival een acte instudeerden, samen met de paarden en ruiters van Stichting Ruiters en Menners. Verder natuurlijk alle gidsen van IVN, het Natuurcentrum, Staatsbosbeheer, natuurmonumenten en ARK voor de vele excursies en verhalen.

In 2019 ook meedoen?

Wil jij als Maashorst Betrokken Ondernemer er volgend jaar ook bij zijn om je bedrijf te presenteren? Dan kun je nu al een mail sturen naar info@oerfestivaldemaashorst.nl met de vermelding Oerfestival2019.

AndersOmdernemen Maashorst betrokken

By | Nieuws | No Comments

Het programma staat volledig in het teken van kansen: werken aan je merk, nieuwe producten en diensten bedenken, prospects en klanten verrassen in een bijzondere omgeving, iets aparts doen met het personeel. Dat wat Maashorst betrokken ondernemers aantrekt heeft de organisatie van AndersOmdernemen opgepakt in dit business event.

Maashorst betrokken ondernemers ontwikkelen zich met de hulp van de Maashorst? Met elkaar ontwikkelen we nieuwe producten, diensten en concepten die goed zijn voor de Maashorst. Ondernemers, inwoners, bezoekers en natuurlijk de natuur zelf profiteren van de inzichten die wij ondernemers met elkaar opdoen.

Een prachtige locatie voor een prachtig evenement midden in de Maashorst
AndersOmdernemen is een initiatief dat voorkomt uit een mooie samenwerking van vijf ondernemers en Stichting Maashorst in Uitvoering. Derks Bedrijfswagens Uden heeft zijn vernieuwde bedrijfsgebouw volledig beschikbaar gesteld. We halen natuur en ondernemerschap naar binnen. We creëren een unieke symbiose waar iedereen beter van wordt. Samen brengen we alles bij elkaar voor een bijzondere ervaring.
Het evenement is uitverkocht. We houden u op de hoogte indien dit evenement een vervolg krijgt.

Inspirerende locatie tijdens ledenbijeenkomst

By | Nieuws | No Comments

Maashorst betrokken ondernemers luisteren naar visit Brabant

De ledenbijeenkomst van Maashorst Betrokken Ondernemers vond woensdagavond 3 oktober plaats,  zoals we gewend zijn bij een betrokken
ondernemer. Dit keer werden we hartelijk ontvangen door Georges de Groot van KIJK in Zeeland.

IJssalon Kijk 
Na een kort welkomswoord door Voorzitter Twan van Bakel was er een korte voorstelronde van de aanwezigen, we zijn er tenslotte om elkaar beter te leren kennen, konden de nieuwe leden die aanwezig waren zich voorstellen.  We werden door barista Harm Thoonen, van Van Tienen Drankautomaten in Zeeland, bijgepraat  over allerlei interessante details van koffie zetten. George vertelde over zijn passie voor kunst en de ijssalon die een topper in het Zeelandse dagaanbod van horeca is. Visit Brabant gaf de ondernemers een interessant kijkje in de keuken van Reviews plaatsen en vragen aan je gasten.

Na het mooie verhaal van George de Groot vertelde barista Harm over zijn opleiding en certificering; je wordt tenslotte niet zomaar een barista! Uit dit verhaal kwam duidelijk naar voren hoe belangrijk een goede kop koffie is voor welke horecaonderneming dan ook. Koffie als visitekaartje zeg maar!
Hierna spitste de avond zich toe op wat voor ons, Maashorst Betrokken Ondernemers, van belang is; hoe zorgen we ervoor dat toeristen, zowel uit Nederland als uit het buitenland, het natuurgebied en de economische schil eromheen weten te vinden. We willen immers meer bezoekers, zowel nationaal als internationaal die we als betrokken ondernemer gastvrij kunnen verwennen.

Visit Brabant

Ankie Joos van Visit Brabant bracht een duidelijk interessant verhaal, waarna de leden verrast waren over de cijfers die genoemd werden. Aantal bezoekers in de Maashorst, waar ze vandaan kwamen en er werd een digitale kwis gedaan. Uit deze avond bleek ook dat het van enorm belang is om de reviews van je gasten te plaatsen. Hoe je daar om vraagt en dat je ze bedankt voor hun oprechte positieve mening over hun verblijf. Ankie onderstreepte wat wij gastvrije ondernemers natuurlijk allemaal weten: “Reageer snel, professioneel, bedank en toon empathie.”
Storytelling is de trend die ook ontzettend belangrijk is in je google resultaten. Visit brabant is een marketingorganisatie die in 2014 opgericht is voor Brabant en zonder winstoogmerk zorgt voor meer bezoekers, meer bestedingen en meer bewustwording onder het motto: ‘Samen maken we Brabant’.
Ben jij nieuwsgierig naar het nieuws dat Visit Brabant verspreidt? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Of volg de online trainingen  en deel als Maashorst betrokken ondernemer het online magazine van VisitBrabant.  “Maak werk van reviews  en wordt er beter in door je aan te melden voor de training van 30 oktober” vertelde Ankie en zo kom je steeds dichterbij. Waarbij? Dat je klaar bent voor de internationale toerist? Heb je meer vragen? Dan kan je contact opnemen met Ankie Joos via: 06 12 55 58 89 | AnkieJoos@visitbrabant.com | visitbrabant.com/partners
Alleen ben je sneller, samen kom je verder.

Een mooie ledenbijeenkomst. Het bestuur bedankt alle leden die hun steentje hebben bijgedragen aan deze ledenvergadering. De volgende bijeenkomst, zet het in de agenda, is 23 november.

Mocht je interesse hebben als gastbedrijf te functioneren of je know how te delen met onze leden op locatie? Laat het ons weten via info@maashorst-betrokken-ondernemers.nl

Oerfestival De Maashorst; waar en wanneer

By | Nieuws | No Comments

Met dit handig overzichtje zie je in één oogopslag waar je deze (herfstvakantie)week moet zijn om optimaal te genieten van al het moois dat Oerfestival De Maashorst jou te bieden heeft.

Maandag:
Teugel Resort Hotel Uden 
Bedafseweg 22
5406 TM Uden
10.00 tot 18.00 uur

Dinsdag:
Camping De Heische Tip
Straatsven 4
5411 RS Zeeland
12.00 tot 18.00 uur

Woensdag:
Bezoekerscentrum Keent
Zuijdenhoutstraat 2
5371 RB Keent
12.00 tot 18.00 uur

Donderdag:
Ontmoetingsplek De Nistel
Piet Geersdijk 2
5388 VA Nistelrode
10.00 tot 19.00 uur

Vrijdag:
Charme Camping Hartje Groen
Udensedreef 14
5374 RK Schaijk
11.00 tot 21.00 uur

Uitnodiging inspiratiedagen Natuurbeleving in de recreatiesector

By | Nieuws | No Comments

Beste Gastheer van het Landschap in De Maashorst,

Graag breng ik, Ido de Haan, bijgevoegde uitnodiging ook persoonlijk onder jullie aandacht.

IVN wil jullie als Gastheren van het Landschap meer en beter gaan ondersteunen om je gasten de natuur en het landschap te laten beleven. Om te beginnen organiseert IVN Brabant op 30 oktober (West-Brabant) en 1 november (Oost-Brabant) twee Inspiratiemiddagen ‘Natuurbeleving in de recreatiesector’. Met boeiende keynote-sprekers, best-practices uit de provincie, inspiratieworkshops binnen en buiten, verkoop van natuurbelevingsproducten en veel lokale (Brabantse) IVN-afdelingen om concrete afspraken mee te maken. Meer informatie vind je hier.
We hopen je te zien op een van beide dagen!

Met vriendelijke groeten,
Ido de Haan,
Senior projectleider IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Pompoenfair bij Zorgboerderij van der Wijst

By | Nieuws | No Comments

Zorgboerderij John & Marga van der Wijst organiseert op zondag 7 oktober een pompoenfair van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze pompoenfair kun je kennismaken met vele soorten pompoenen. We laten zien wat je er allemaal mee kunt op decoratief gebied. Maar ook in de keuken kun je met de pompoen vele verrassende recepten maken. Naast de pompoenwinkel en is er een houtatelier en zijn er kraampjes met (streek)producten. Op deze gezellige dag zijn er ook leuke activiteiten zoals het blotevoetenpad, boerengolf en het borstelen van minipaardjes! Op ons terras kun je genieten van bijvoorbeeld heerlijke pompoensoep of een drankje. Ook onze ‘hulpboeren’ zijn aanwezig en helpen mee om er een geslaagde dag van te maken want ze geven mee uitleg over de zorgboerderij en wat er allemaal te doen is. Ook helpen ze mee met de verkoop van onze producten, waarvan de opbrengst word besteed aan activiteiten van de zorgboerderij. Ook zijn we aan het sparen voor nieuwe bussen om onze ‘hulpboeren’ mee op te halen. Volg ons ook op Facebook; daar zie je onze activiteiten en leuke acties. Ook nu kun je al tijdens openingstijden onze zorgboerderij bezoeken voor pompoenen of een leuke cadeautje van hout. Dus graag tot ziens!

Zorgboerderij John & Marga van der Wijst
Derptweg 12
Vorstenbosch
06-13915474
www.zorgboerderijvanderwijst.nl

Onze leden op het Oogstfeest bij de Kilsdonkse Molen

By | Nieuws | No Comments

Uitnodiging van de organisatie Oogstfeest Kilsdonkse molen:
“Zoals elk jaar vindt er ook dit jaar weer het Oogstfeest bij De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther plaats. Op zondag 7 oktober is er van 10.00 tot 17.00 uur van alles te doen in en rondom de molen. Er zijn verschillende ambachten te zien, zoals het dorsen en vlegelen, de oude dorsmachine is in werking en natuurlijk zullen ook beide molens bij voldoende wind draaien.
De Bakkers Lamers (medeorganisator van dit evenement) zijn erbij en daarnaast zijn er standjes van collega-ondernemers de hun bedrijf en waren promoten. Wij nodigen de Maashorst Betrokken Ondernemers uit om erbij te zijn op deze interessante, ambachtelijke streekmarktdag.”

Maashorst Betrokken Ondernemers, wij mogen niet ontbreken op deze mooie dag. Met een kraam, die slechts € 20,- kost, promoot je je eigen onderneming én natuurlijk de Maashorst! Zo’n prachtig gebied met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden verdient het immers om in de picture te komen. Ben jij erbij? Mail naar info@maashorst-betrokken-ondernemers.nl voor de huur van een kraam en voor meer informatie. Tot dan!

Héél véél nieuws!

By | Nieuws | No Comments
Website
Als je deze website regelmatig bezoekt zie je meteen dat deze een ware metamorfose heeft ondergaan maar… we hebben jouw hulp nodig om deze site up te date te houden!
Dus heb je leuke informatie, weetjes, activiteiten et cetera die je wilt delen? Input is meer dan welkom!
Fietskaart 
De fietskaart is inmiddels verspreid onder alle leden en is ook af te halen bij de diverse toeristische punten. We krijgen al veel meldingen van enthousiaste mensen die enorm genoten hebben die de afgelopen maanden genoten hebben van het mooie weer, de Maashorst en de fietskaart met schitterende routes!
Maashorst Op díe Fiets 
Wat is het een topdag geweest, zondag 26 augustus jl. Bijna 900 fietsliefhebbers én natuurliefhebbers sprongen op hun ijzeren ros om te genieten van de natuur en van alle deelnemers die verspreid over de route met veel enthousiasme hun organisatie promootten. Klik hier voor alle foto’s en verslagen.
Nieuwe website Maashorst Events
Ook deze website heeft een make-over ondergaan. Heldere en duidelijke foto’s en een makkelijk menu dat in één oogopslag laat zien wie, wat, waar en wanneer!
Kijk zelf maar eens…. klik hier

Hartje Groen & de Boshut winnaar bij RTL4 ‘Mijn zaak is de beste’

By | Nieuws | No Comments

Charme camping Hartje Groen & de Boshut heeft enkele weken geleden de titel ‘Mijn zaak is de beste’ in de wacht gesleept. In het televisieprogramma op RTL 4 kwam het twee jaar jonge recreatiebedrijf als beste uit de bus. In een portret kwamen de unieke ligging midden in natuurgebied De Maashorst, de ongedwongen sfeer en de stijlvolle inrichting als pluspunten naar voren.

Uitbaters Alice van den Broek en Joep Manders noemen het de vier Brabantse zachte ‘G-s’: Groen, Gemoedelijk, Gezellig en Gastvrij. Presentator van RTL Camping Life Sander Janson beoordeelde als camping-kenner bij uitstek Hartje Groen met een dikke 9. “Hartje groen voelt als een warm bad, alsof je thuis komt” complimenteert de kampeerspecialist de Schaijkse charme camping. Bij Hartje Groen hebben ze de uitzending met het hele team in de Boshut bekeken. ‘En de titel met z’n alle gevierd, dit succes maken we samen!’ zeggen Alice en Joep.

Bron: www.pretwerk.nl