Samen doen

By 27 oktober 2018Nieuws

Recreatievisie krijgt steeds meer vorm
De Maashorst is in opmars en alle belanghebbenden, waaronder alle Maashorst Betrokken Ondernemers, werken hard aan een goede basis. De SWOT analyse die het Bureau voor ruimte & vrije tijd opstelde voor de Maashorst, leverde 5 thema’s op waarover deelnemers met elkaar in gesprek gingen begin oktober. Er was een mooie samenwerking te zien tussen ondernemers, bestuurders, vrijwilligers en betrokkenen om invulling te geven aan de recreatievisie.

Er werd nagedacht over actiepunten, dromen en concrete invulling van ambities en deze thema’s werden doorgesproken met alle deelnemers, in verschillende groepssamenstellingen. Thema’s als:
eenheid en samenwerking, balans tussen natuur, economie en gebruikers, oerprofilering, beleefbaarheid USP’s en samenwerking buiten de regio. Samenwerking, regie, laagdrempelig, openheid en eenduidigheid kwamen terug in deze gesprekken. In november krijgt de bijeenkomst een vervolg om de recreatievisie concreet te maken.

Samen doen
Wij als Maashorst Ondernemers weten wat samenwerken doet. Bij het evenement op 23 oktober van AndersOmdernemen, was een zaal met 150 ondernemers die met de Maashorst ‘iets’ willen. Ook hier waren veel van onze leden van de partij en er werd ook tijd besteed middels een Speed Start-up aan de duurzame, innovatieve toekomst voor veel ondernemers in de Maashorst. Na de gepassioneerde sprekers die alle aanwezigen inspireerde met hun bevlogen verhalen, werden in als opdracht in 8 minuten vele post-its volgeschreven met allerlei product-ideeën, arrangementen, concepten en services.
Mede dankzij de inzichten van de sprekers en de ervaringen van Alice van den Broek van Hartje Groen en Maarten van Kempen van Teugel Resort; onze Maashorst betrokken ondernemers die hun verhaal bescheiden en met humor vooral bevlogen vertelden.

Samen met ondernemers wil programmabureau De Maashorst een bijdrage leveren aan De Maashorst. Als ondernemer ‘geef’ je aan het gebied om zo uiteindelijk ook ‘terug te krijgen’ wat je er in stopt. Zij doen dit met een DOE-Tank. Als je wil meeDOEN met je bedrijf: haak dan aan! https://www.allemaalmaashorst.nl/kansen-benutten-maashorst-doe-tank/

Ben je al druk bezig met ondernemen in de Maashorst en wil je dat delen met meer Maashorst Betrokken Ondernemers? Kom dan naar de ledenavond bij Museum van de Religieuze Kunst (MRK) in Uden op 29 november. Voor het eerst omdat je wellicht lid wil worden of omdat je gewoon al lid bent? Je bent van harte welkom.

Ben je nieuw? Meld je dan aan via info@maashorst-betrokken-ondernemers.nl, zodat we je van harte welkom kunnen heten.